O pokrajini

Povzetek razpisnih pogojev za papirnati  salon Pokrajina 2019

(Obširna natančna navodila se nahajajo TUKAJ)

Na papirnatem natečaju, ki je v skladu s pravili Fotografske zveze Slovenije (FZS), lahko sodelujejo vsi ljubiteljski in poklicni fotografi iz Slovenije in zamejstva.

Natečaj ima tri teme:
A .  Črno bela krajina
B.   Barvna krajina
C.  Pogled od zgoraj – ČB ali barvna

S temo “Pogled od zgoraj” priložnostno odpiramo novo temo v krajinski fotografiji. Tu gre za fotografije, ki so bile posnete iz ptičje perspektive, torej iz drona, z letala, balona, … navsezadnje lahko gre tudi za fotografije posnete z gora v dolino, pri čemer pa mora biti poudarek na naslovni temi.

Vsak udeleženec lahko sodeluje s štirimi fotografijami na vsako temo.

Format fotografij mora biti 20×30 cm ali izvedenka omenjenega formata in narejena na fotografski papir. Vsaka posamezna fotografija mora biti prilepljena na podlago velikosti 30×40 cm, ki naj ne bo debelejša od 1 mm.

Vsak udeleženec mora obvezno pred pošiljanjem papirnatih fotografij izpolniti elektronsko prijavnico. Papirna prijavnica tako ni potrebna.

Pristojbina znaša 10 € in jo nakažete na naš:
– IBAN: SI56 0700 0000 0130 652, SWIFT: GORE SI 2X
ali
– na PAY PAL račun društva
ali
– Kot priloga v znesku 10 EUR v pošiljki fotografij (izjeme od obveznosti izdajanja računov po 143. členu spremembe PZDDV)

Za najboljša dela v vsaki temi bodo na slovesnosti ob odprtju razstave podeljena zlata, srebrna in bronasta medalja Janez Puhar in FZS, ter po 3 pohvale. Žirija bo tudi v skladu s tradicijo razstave dodelila najvišje priznanje t.j. Zlato medaljo Janez Puhar, za »Najboljšo slovensko pokrajino«. Omenjena izbrana in nagrajena fotografija (barvna, ČB ali “Pogled od zgoraj”) ostane v trajni lasti Kabineta slovenske fotografije.

Rezultati žiriranja bodo objavljeni na spletni strani Fotografskega društva Janez Puhar Kranj